Epc

doğa, gökyüzü, teknoloji, Güneş ışığı, elektrik, enerji, ekoloji, enerji santrali, Güneş paneli, Şu andaki, Enerji devrimi, güç üretimi, Çevre dostu, Güneş enerjisi, Güneş enerjisi, Fotovoltaik, Eko elektrik, Çevre teknolojisi, Güneş hücreleri, Gündüz aydınlatması

EPC, ‘Engineering Procurement and Construction’ kelimelerinin kısaltması olup, Türkçe ‘Mühendislik, Tedarik ve Kurulum’ anlamına gelmektedir.
Bu da müteahhit firmanın tüm mühendislik, üretim, teslim ve montaj işlemlerini kendisinin üstlenmesi anlamını taşımaktadır. Güneş enerjisinden elektrik üretimi ile ilgili kanunların çıktığı günden bu yana EPC firmaları sayısı giderek artmış, güneş enerjisi sektörü hem yabancı oyuncuların hem de yerli oyuncuların büyük ilgisini kazanmıştır. EPC olarak adlandırılan “Mühendislik, Tedarik, Kurulum” firmalarının sayıları her geçen gün artıyor olmasına rağmen, güneş enerjisi sektörüne giren firmalarda tecrübe, finansal yeterlilik, teknik know-how eksikliği ile yapılması gereken tüm iş kalemlerini kendi bünyesinde barındıramaması sebebiyle yatırımcılar tarafında soru işaretleri oluşmaktadır. GES Kurulum maliyetleri, zeminin farklılığı, yöresel olarak kar ve rüzgar yükü gibi faktörler, arazi eğimleri, kullanılan ekipmanlar ve tasarım durumuna göre her saha için farklılık gösteren konulardır.

Güneş Enerjisi Santrali kurulum aşamasının akabinde işletme ve bakım aşamasında, güneş enerjisi santrali ve kurulumunu bilen tecrübeli ve profesyonel bir ekiple hizmet veren iyi bir EPC firması ile çalışmak büyük önem taşımaktadır. Bir arıza oluştuğunda, arızayı giderecek ekibi bulup müdahale edilmesine kadar geçen sürede ciddi bir üretim kaybı yaşanması söz konusudur. Bu sebeple de Güneş Enerjisi Santrali’nin kurulumu esnasında çalışılan EPC firmasının tamamen bağımsız bir Bakım İşletme ekibinin olup olmadığının yatırımcılar tarafından sorgulanması çok önemlidir.
 

yapı, Güneş, teknoloji, Güneş ışığı, çatı, ahır, ev, Çevre, Ekipman, elektrik, doğal, temiz, elektrik, stadyum, jeneratör, enerji, ekoloji, alternatif, Üretmek, Güneş paneli, güç, Bilim, Batarya, Ekonomi, hücre, kayıt etmek, panel, yakıt, Sürdürülebilir, kaynak, Voltaj, yenilenebilir, ekolojik, Güneş enerjisi, Güneş enerjisi, Spor alanı
Bir tesis veya sanayi firması olarak güneş enerjisi santrali kurmak istiyorsanız dikkat etmeniz gereken birçok detay vardır. Tasarım, ürün uyumu, kablolama, şalt ekipmanlarının seçimi ve bunların ne şekilde kullanıldığı, hangi invertörlerin kullanıldığı, panellerin kalitesi, panel gruplamalarının nasıl yapıldığı, statik uygunluk gibi tüm bu konular toplam üretim miktarınızı ve sizin uzun vadedeki karlılığınızı direkt etkileyen konulardır. Sıra aralarındaki mesafelerin optimum genişlikte tutulmasıyla gölge boylarının kontrol edilmesi ve gölgeden kaynaklı üretim kaybının çok daha az olması, tesisin toplam veriminin yüksek olması ve aynı zamanda da bakım işletmesinin çok daha rahat olduğu anlamına gelir. Bu nedenle bir güneş enerjisi santralinin doğru bir ekip tarafından tasarlanması ve yine doğru bir ekip tarafından uygulanmasının yapılması gerekmektedir.

Burada önemli olan ve dikkat edilmesi gereken konu teknoloji, mühendislik ve kullanılan malzemelerin birbiriyle oluşturduğu uyumdur. En iyi malzemeyi seçmek kadar bu malzemenin nasıl kullanılacağını da bilmek gerekmektedir. Bunun yanı sıra saha uygulamasının da çok düzgün yapılması gerekmektedir. Sonuçta minimum 25 sene çalışması planlanan bir tesis kurulmakta ve bu süreç boyunca tesisin minimum arıza ve maksimum verimle sürekli çalışması en önemli prensiptir.

Mugni Enerji olarak EPC hizmetini sektörde kendini kanıtlamış ve yeterli tecrübeyi edinmiş çözüm ortaklarımız ile beraberce yürütmekteyiz. 

Sepet (0)
Giriş Yap